Projects per year
Personal profile
Expertise related to UN Sustainable Development Goals
In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. This person’s work contributes towards the following SDG(s):
Fingerprint
- 1 Similar Profiles
Collaborations and top research areas from the last five years
Projects
- 2 Finished
-
EL USO DE AGROTÓXICOS EN LA AGRICULTURA FAMILIAR/COMUNITARIA Y SU INFLUENCIA EN LA CALIDAD DE LOS ALIMENTOS Y EN LA SALUD DE POBLACIONES INDÍGENAS
Andrade Zurita, M. J. (PI), Cueva Tirira, G. F. (PI), Oviedo Chávez, A. C. (PI), Sarmiento Sarmiento, N. G. (PI), Vinueza Galárraga, J. C. (PI), CIFUENTES ALAVA, D. M. (Student), EGAS ROMERO, A. K. (Student), ENRÍQUEZ HIDALGO, M. J. (Student), IZA TORRES, C. E. (Student), JIJÓN SÁNCHEZ, E. J. (Student), JÁCOME BOSQUEZ, I. J. (Student), NOGUERA BARRERA, N. D. (Student) & Rojas González, E. W. (Di)
1/03/19 → 31/12/21
Project: Research project
-
DIAGNÓSTICO SITUACIONAL Y VIGILANCIA COMUNITARIA DE LAS ENFERMEDADES CRÓNICAS NO TRANSMISIBLES: DIABETES E HIPERTENSIÓN ARTERIAL, EN LA POBLACIÓN MAYOR DE 18 AÑOS DE LA COMUNIDAD DE LA INDEPENDENCIA-ESMERALDAS, BAJO EL ENFOQUE DE LA EPIDEMIOLOGÍA COMUNITARIA, UTILIZANDO EL PROCESO DE MINERÍA DE DATOS.
MENA MALDONADO, V. H. (PI), MONTERO MORETTA, G. E. (PI), Mardones Montanares, M. A. (PI), Pereira Olmos, H. (PI), Sarmiento Sarmiento, N. G. (PI), Sola Villena, J. H. (PI) & Erazo Cheza, C. V. (Di)
15/02/18 → 14/08/20
Project: Research project
Research output
- 6 Article
-
Food assessment for pesticide's contamination in Chugchilán parish crops in Cotopaxi (Ecuador)
Oviedo-Chávez, A. C., Rojas-González, E. W., Vinueza-Galárraga, J. C., Andrade-Zurita, M. J., Sarmiento-Sarmiento, N. G. & Ochsner-Mera, R., Nov 2023, In: Journal of Food Process Engineering. 46, 11, e14345.Research output: Contribution to journal › Article › peer-review
Open Access1 Scopus citations -
PLAN NACIONAL DE VACUNACION CONTRA COVID-19 JORNADAS PUCE 2021
ACOSTA VARGAS, G. F., MALDONADO PACHECO, B. P., ORTIZ LONDOÑO, L. S., PÉREZ PAZMIÑO, F. J. & SARMIENTO SARMIENTO, N. G., 15 Jul 2022, In: REVISTA DE BUENAS PRÁCTICAS DE VINCULACIÓN CON LA COLECTIVIDAD DE LA PUCE.Research output: Contribution to journal › Article › peer-review
-
ANÁLISIS DE LA INGESTA ALIMENTARIA Y DEL ESTADO NUTRICIONAL EN ESTUDIANTES UNIVERSITARIOS, MEDIANTE AUTOREGISTROS ELECTRÓNICOS EN UN SISTEMA DE VIGILANCIA NUTRICIONAL
ANDRADE ZURITA, M. J., ROJAS GONZALEZ, E. W. & SARMIENTO SARMIENTO, N. G., 15 Sep 2020, In: LA U INVESTIGA: REVISTA CIENTÍFICA FACULTAD DE CIENCIAS DE LA SALUD.Research output: Contribution to journal › Article › peer-review
-
EDUCACIÓN, ATENCIÓN INTEGRAL Y VIGILANCIA EPIDEMIOLÓGICA COMUNITARIA EN DIABETES E HIPERTENSIÓN ARTERIAL: UNA EXPERIENCIA DE ARTICULACIÓN DE VINCULACIÓN E INVESTIGACIÓN EN TERRITORIO
RUIZ DE ZARATE DEL CUETO, R. & SARMIENTO SARMIENTO, N. G., 1 Sep 2020, In: REVISTA DE BUENAS PRÁCTICAS DE VINCULACIÓN CON LA COLECTIVIDAD DE LA PUCE.Research output: Contribution to journal › Article › peer-review
-
NUTRITIONAL QUALITY OF FOOD CONSUMED BY STUDENTS IN THE UNIVERSITY CAFETERIAS AS A RISK FACTOR FOR NON-COMMUNICABLE CHRONIC DISEASES
ANDRADE ZURITA, M. J., ROJAS GONZALEZ, E. W. & SARMIENTO SARMIENTO, N. G., 12 Nov 2018, In: REVISTA.Research output: Contribution to journal › Article › peer-review